Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Gekleurde pasta het proberen waard?

Gekleurde pasta, je zult het vast en zeker wel eens hebben gezien. Een plastic zak vol met pasta met allerlei kleuren. Grote vormen, kleine vormen of lange slierten. Het ziet er super vrolijk uit maar is het ook daadwerkelijke het proberen waard? Over smaak valt niet te twisten. Daarom vertellen we je eerst alles over gekleurde pasta…

Gekleurde pasta het proberen waard?

Gekleurde pasta

Vraag de gemiddelde persoon naar gekleurde pasta en de kans is groot dat die wel weet waar je het over hebt. Pasta met een kleurtje ziet er vrolijk uit maar is deze speciale pasta soort ook echt lekker? In dit blog vertellen we je meer over:

  • Verschillende gekleurde pasta soorten
  • Hoe wordt gekleurde pasta gemaakt
  • Zwarte pasta
  • Rode pasta
  • Groene pasta
  • Gekleurde pasta gebruiken
  • Gekleurde pasta koken
  • Gekleurde pasta recepten
  • Gekleurde pasta kopen
  • Het proberen waard?

Verschillende gekleurde pasta soorten

Gekleurde pasta’s zijn er in vele soorten en maten. Lange slierten of korte vormen, vlindertjes of schelpen. Een zak vol pasta met één kleur of een zak vol met gemixte kleuren. Noem het op en het is vast en zeker te vinden. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, groen en rood. In principe kan elke pasta vorm een pasta met kleur worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar om het commercieel aantrekkelijk te houden kiezen de pasta producenten vaak voor een gangbare pastavorm zoals spaghetti of farfalle.

Hoe wordt gekleurde pasta gemaakt?

Elke gekleurde pasta wordt op nagenoeg dezelfde manier als normale pasta gemaakt. Het verschil zit hem natuurlijk in het pastadeeg. De rest van het productieproces en droogproces is precies hetzelfde. Maar hoe geef je het pastadeeg nou precies een kleurtje? Daar zijn veel verschillende manieren voor. Pastadeeg kun je kleuren met kleurstoffen of met natuurlijke ingrediënten. In onze ogen is werken met kleurstoffen niet de beste optie. Kwalitatieve pasta producenten geven de voorkeur aan natuurlijke en kwalitatieve ingrediënten. Wel zo gezond en lekker!

Om de pasta een kleur te geven, wordt tijdens het kneden van het pastadeeg een ingrediënt toegevoegd die de uiteindelijke kleur bepaald. Dit kan van alles zijn. Zwarte pasta wordt bijvoorbeeld gemaakt met inkt van de inktvis. Rode pasta kan met pepertjes of zongedroogde tomaatjes gemaakt worden. Groene pasta wordt met basilicum of spinazie gemaakt. Deze ingrediënten worden door het deeg heen gekneed en vervolgens door een grote bronzen mal heen geperst. Hierdoor krijgt de pasta z’n uiteindelijke vorm. Daarna wordt de pasta te drogen gelegd of gehangen. Zo simpel kan het zijn!

Tonnarelli met inktvis inkt van Rustichella d'Abruzzo

Zwarte pasta

Zwarte pasta is een van de meest gegeten gekleurde pasta soorten. Deze pasta wordt gemaakt met de inkt van de inktvis. Best wel kostbaar maar super lekker en gezond. Zwarte pasta zie je vaak in verschillende vormen voorbij komen. Zwarte spaghetti of zwarte linguine zijn veel voorkomend en erg geliefd in Italië. Hier en daar zie je ook een korte zwarte pasta soort zoals penne voorbij komen. De zwarte pasta is niet alleen erg indrukwekkend om te zien, het geeft je pastagerecht ook meteen een kwalitatieve upgrade. Serveer je zwarte pasta op bijvoorbeeld een groot wit bord. Prachtig om te zien! Zwarte pasta heeft een licht zilte smaak die subtiel in je hele gerecht te proeven is. Echt een aanrader als je het ons vraagt!

Zwarte pasta bekijken
Tonnarelli peperoncino van Rustichella d'Abruzzo

Rode pasta

Rode pasta is net als andere gekleurde pasta’s niet zo moeilijk om te maken. Vaak ziet het er indrukwekkender uit dan het is. Rode pasta wordt vaak met iets simpels als zongedroogde tomaatjes of pepertjes gemaakt. Net als bij alle andere gekleurde pasta’s worden deze natuurlijke ingrediënten door het pastadeeg heen gekneed. Zo ontstaat de mooie rode kleur. Het ingrediënt dat wordt gebruik voor het kleuren van de pasta geeft de pasta vaak een beetje smaak mee. Zo kun je rode pasta dus het beste gebruiken voor een  gerecht met witte roomsaus of een recept met groente.

Rode pasta bekijken
Tonnarelli met spinazie van Rustichella d'Abruzzo

Groene pasta

Het hoeft bijna niet meer uitgelegd te worden maar groene pasta wordt gemaakt met groene ingrediënten zoals basilicum of spinazie. Groene pasta is erg lekker om te gebruiken bij een tomatensaus of met pesto. De tomatensaus zorgt voor een mooi contrast met de groene pasta. Groene pasta is te krijgen is verschillende vormen. Groene spaghetti is veruit de meest gegeten groene pasta.

Groene pasta bekijken
Gekleurde conchiglioni van Rustichella d'Abruzzo

Gemixte gekleurde pasta

Naast alle pasta’s die één bepaalde kleur hebben is er ook pasta met een mix van kleurtjes. Wel zo makkelijk als je geen kleur kunt kiezen! De gemixt gekleurde pasta kan verschillende vormen hebben en kan bestaan uit een combinatie van verschillende kleuren. Extra leuk om je tafelgasten mee te verassen!

Gekleurde pasta bekijken

Gekleurde pasta gebruiken

Gekleurde pasta kun je simpel gezegd op dezelfde manier gebruiken als normale pasta. Gebruik de groene of rode pasta gewoon bij een goede tomatensaus. Met de zwarte pasta zit dit net wat anders. De zwarte pasta heeft een licht zilte smaak. Hier moet je natuurlijk wel van houden. Combineer de zwarte pasta met een vis recept. De zilte smaak van de pasta en de smaak van vis of schaaldieren gaan ontzettend goed samen.

Gekleurde pasta koken

Gekleurde pasta kook je op dezelfde manier als gewone pasta. Het deeg en de structuur van de pasta in namelijk bijna hetzelfde. Hierdoor kun je de pasta gewoon in een pan met kokend water doen. Wel even goed opletten hoe lang je de pasta moet koken. Dit verschilt namelijk per pastasoort. Op de verpakking staat vaak vermeld hoe lang je de pasta moet koken. Wil je meer weten over hoe je de perfecte pasta kookt? Alles over pasta koken lees je in ons blog ”pasta koken doe je zo”. Belangrijk om te weten als je gekleurde pasta gaat koken is natuurlijk hoeveel pasta je moet koken. Kook je voor jezelf of voor een heel gezelschap, de hoeveelheid pasta die je nodig heb verschilt enorm natuurlijk. In ons blog ”hoeveel pasta kook je per persoon” lees je alles over hoeveel pasta je moet koken.

Gekleurde pasta recepten

Gekleurde pasta recepten zijn er in overvloed. Typ de term maar eens in de google zoekbalk en er komen duizenden recepten naar voren. En dat is nou precies het leuke aan pasta! Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Laat je fantasie vooral de vrije loop en maak zelf een heerlijke combinatie. De Italiaanse keuken is simpel en de pasta gerechten zijn eenvoudig om te maken. Maak het dus niet te ingewikkeld en gebruik een paar simpele ingrediënten. Neem een kijkje bij onze pasta recepten of google even voor een berg aan gekleurde pasta recepten.

Gekleurde pasta kopen

Om gekleurde pasta te kopen ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een heerlijke gekleurde pasta waar je je tafelgasten zeker mee zult verrassen. De gekleurde conchiglie zijn smaakvol en geven je pastagerecht een fleurig aangezicht. Bekijk onze hier onze gekleurde conchiglie.

Is gekleurde pasta het proberen waard?

Is gekleurde pasta echt de moeite waard? Als je het ons vraagt, zeker! De gekleurde pasta smaakt heerlijk en geeft je pasta gerecht echt een vrolijke twist. Vooral kinderen zijn erg gek op. Daarnaast is gekleurde pasta niet duurder dan ”normale” pasta dus voor het prijsverschil hoef je het zeker niet te laten. Ons advies: probeer gekleurde pasta gewoon een keertje want het is het proberen waard!