Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Courgettesaus met ui, pancetta en walnoten

Stap voor stap bereiden

Courgette en pancetta zijn een heerlijke combinatie. Dit is de reden waarom we het combineren in dit smaakvolle gerecht!

  1. Voor de eerste stap heb je een scherp mes en een snijplank nodig. Snijd hiermee de courgette, ui en knoflook in kleine stukjes.

  2. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg daarna ook de courgette toe en bak het.

  3. Bedek de pan met een deksel en laat het geheel zo’n 15 minuten pruttelen.

  4. Pak ondertussen een andere pan om de pancetta in de bakken. Bak de pancetta totdat het gekleurd is en zet daarna apart.

  5. Pak een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op vuur. Wacht tot het water kookt en voeg dan de cannolicchi toe aan het kokende water. Kijk altijd goed op de verpakking van de pasta. Hier staat namelijk vermeld hoe lang je de pasta precies moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

    Tip: hou wat pasta water apart om de saus later eventueel dunner te maken.

  6. Zodra de pasta gaar is kun je het afgieten.

  7. Voeg de gebakken courgette, ui en knoflook toe aan een grote kom. Pureer dit goed met een staafmixer zodat er een saus ontstaat. Breng het op smaak met wat peper en zout. Voeg eventueel een beetje van het pastawater toe.

  8. Voeg de gekookte pasta toe aan de kom en meng dit goed door elkaar zodat er een geheel ontstaat.

  9. Pak een diep bord en schep de pasta op het bord.

  10. Snij de walnoten en cipolini in kleine stukjes en strooi deze over de pasta heen.

  11. Voeg als laatste nog wat geraspte parmezaanse kaas toe.

  12. Serveer de pasta en geniet van dit heerlijke gerecht. Buon appetito!

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

Rigatoni is een erg populaire pastavorm in Italië. Er wordt vaak voor rigatoni gekozen als korte pastavorm, naast de langegangbare spaghetti. Bij een simpel gerecht past een klassieke pastavorm. Vandaar dat deze twee volgens ons een hele goede match zijn.

Door de kwaliteit van de rigatoni van Rustichella hecht de saus goed aan de pasta. Dit maakt het gerecht een geheel en maakt het nog lekkerder! Probeer het vooral zelf uit.

Rigatoni van Rustichella d'Abruzzo

Rigatoni kopen

Probeer de rigatoni zelf en maak de pasta met courgettesaus ui, pancetta en walnoten nog lekkerder! Bekijk ze in onze pastashop.

Rigatoni

Onze favoriete pannen, met 20% korting

Onze favoriete pannen zijn de pannen van Olav. Deze pannen zijn onwijs populair onder chefkoks. De pannen bevat een koperen kern waardoor de warmte gelijk over het oppervlakte van de pan verdeeld wordt. Hierdoor is de pan snel warm, maar ook snel afgekoeld. Een groot voordeel als je veel pastasauzen maakt.

Omdat Olav en Pastaficio een mooie samenwerking hebben krijg je via ons een exclusieve korting van 20% op alle pannen van Olav. Klik op de button hieronder, voer de kortingscode PASTAFICIO20 in en krijg 20% op je gehele winkelmand. Kortom, de ideale kans om professionele pannen aan te schaffen.

Wijn advies voor dit gerecht

Een lekker glas wijn past maakt een Italiaanse maaltijd helemaal af! Helemaal als je kiest voor een wijn die perfect bij het gerecht. Voor dit lichte gerecht kiezen we voor een lichtere soort wijn. Een witte, fruitige om precies te zijn. Wij kiezen natuurlijk het liefst voor een Italiaanse wijn!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’ .

De rigatoni hebben we in een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van rigatoni
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Elke pasta soort heeft de neiging om aan elkaar te plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De rigatoni heeft een kooktijd van ongeveer 8 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta met courgettesaus, ui, pancetta en walnoten te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben alle ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de rigatoni. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta courgettesaus, pancetta en walnoten dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkieze

Dit heb je nodig:
  1. Cannolicchi van rustichella d’Abruzzo

  2. 1 Courgette

  3. 1 ui

  4. 1 teentje knoflook

  5. 50 gram pancetta

  6. 20 gram Cipolini

  7. 20 gram walnoten

  8. 20 gram parmezaanse kaas

  9. Olijfolie