Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met broccoli en gerookte zalm

Stap voor stap bereiden

Een heerlijke combinatie: zalm en broccoli. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse dag, het is namelijk super snel klaar en ook nog eens erg voedzaam!

  1. Voor de eerste stap heb je een snijplank en een scherp mes nodig. Snijdt de broccoli in kleine roosjes en leg apart.

  2. Vul een kleine pan met water en voeg hier een snufje zout aan toe. Pak dan een grote pak en vul deze met 75% met water, voeg hier ook zout aan toe. Zet beide pannen op middelhoog vuur.

  3. Je zal zien dat de kleine pan door de kleinere hoeveelheid water eerder kookt. Wanneer het water toevoegt voeg je broccoli roosjes toe. Laat dit 4 tot 5 minuten koken tot de broccoli beetgaar is.

  4. Wanneer je zonder veel moeite met een vork in de broccoli kan prikken weet je dat de broccoli roosjes goed zijn. Giet dan de broccoli af en zet het apart.

  5. Check of het water in de andere pan ook al kookt. Als dit het geval is kan je de reginette toevoegen aan het water. Kijk altijd goed op de verpakking van de pasta. Hier staat namelijk vermeld hoe lang je de pasta precies moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  6. Pak een steelpan en doe hier ongeveer twee eetlepels olijfolie in. Wanneer de olijfolie warm is kan je het knoflook teentje aan de pan toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de olijfolie een knoflook smaak krijgt.

  7. Voeg daarna ook de broccoli toe aan de pan. Roerbak de broccoli 1 a 2 minuten zodat de broccoli niet te zacht wordt.

  8. Wanneer de pasta ondertussen is gaargekookt, kan je dit ook afgieten. Giet niet alles af maar houdt ongeveer een kopje van het pastawater apart. Dit heb je later in het recept weer nodig.

  9. Voeg het daarna toe aan de pan met de broccoli en knoflook. Giet daarna het pastawater in de pan om het gerecht wat smeuïger te maken. Dit hoeft niet al het water te zijn, maar net genoeg om het smeuïg te laten worden. Je kan ervoor kiezen om eventueel een klontje boter toe te voegen voor nog meer smeuïgheid.

  10. Roer alle ingrediënten goed door elkaar zodat de smaken mengen en het gerecht één geheel wordt.

  11. Nu de pasta klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  12. Leg wat gerookte zalm boven op het bordje pasta. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit in kleine stukjes door de pasta te scheppen.

  13. Voeg als laatste wat bieslook toe. Dit is niet alleen lekker maar geeft het gerecht ook wat meer kleur.

  14. Geniet van je heerlijke bordje pasta met zalm en broccoli. Buon appetito!

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit gerecht hebben we gekozen om de pastasoort reginette te gebruiken. Dit is een platte en brede pasta in de vorm van een lint. Deze vorm is een soort mini versie van de bekende lasagne bladen.

De reginette van Sgambaro is van hoge kwaliteit, waardoor de saus goed aan de pasta blijft plakken. Dit zorgt ervoor dat elke hap de juiste verdeling van pasta en saus bevat. Super smakelijk!

Probeer deze pasta vooral zelf uit want hij zal je niet teleurstellen.

Reginette van Sgambaro

Reginette kopen

Probeer de reginette zelf en maak de pasta met broccoli en gerookte zalm nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Reginette

Wijn advies voor pasta met broccoli en gerookte zalm

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor dit gerecht met broccoli en gerookte zalm kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De reginette is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van reginette
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Elke pasta soort heeft de neiging om aan elkaar te gaan plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De reginette heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de reginette, kun je ze meteen bij de saus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta met broccoli en gerookte zalm te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een wokpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de reginette. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om de ingrediënten in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met broccoli en gerookte zalm dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Reginette van Sgambaro 

  2. 200 gram gerookte zalm

  3. 300 gram broccoli

  4. 1 Teentje knoflook

  5. Bieslook

  6. Olijfolie 

  7. Optioneel: klontje boter