Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €35,-
gratis verzending, anders €5,95

Pasta met octopus en aardappel (Polpo e Patate)

Stap voor stap bereiden

Dit is een gerecht dat erg populair is in Italië. Anders dan de standaard pastagerechten die je gewend bent.

  1. Kook de aardappels voor ongeveer 15 tot 20 minuten totdat de aardappels gaar zijn. Als het gaar is kan je de aardappels afgieten.

  2. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de creste di gallo aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  3. Zodra de pasta gaar is kun je deze afgieten.

  4. Pak een kom en doe de pasta in de kom.

  5. Snij de octopus, tomaatjes en aardappels in stukjes en doe ook deze in de kom. Meng alles goed door elkaar zodat het één geheel wordt.

  6. Doe er al laatste een scheutje olijfolie doorheen.

  7. Pak een diep bord en schep de pasta met aardappel en inktvis op het bord.

  8. Pak een citroen en rasp er wat citroenzeste overheen.

  9. Als laatste kun je nog wat peper en wat basilicumblaadjes toevoegen. Hierdoor smaakt én oogt je pastagerecht nog beter.

  10. Serveer het gerecht en geniet van de heerlijke pastasalade met aardappel en inktvis. Buon appetito!

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit gerecht hebben we gekozen voor Creste di Gallo. Dit is een bijzondere pasta met een holte in het midden, daarom heen zit een ribbel rand, die lijkt op een hanenkam. De ingrediënten van dit gerecht kruipen in de holte waardoor het gerecht nog smakelijker wordt. Je leest alles over Creste di Gallo in ons blog: Creste di Gallo, een pastasoort met een hanenkam.

Creste di Gallo is gemaakt van water en Italiaanse durum tarwe. Hierdoor is de pasta van hoge kwaliteit en blijft de saus goed aan de pasta hechten. Genoeg redenen om voor deze bijzondere pasta te kiezen!

Creste di gallo van Rustichella d'Abruzzo

Greste di Gallo kopen

Probeer de Creste di Gallo zelf en maak de pastasalade met inktvis en aardappel nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Creste di Gallo

Onze favoriete pannen, met 20% korting

Onze favoriete pannen zijn de pannen van Olav. Deze pannen zijn onwijs populair onder chefkoks. De pannen bevat een koperen kern waardoor de warmte gelijk over het oppervlakte van de pan verdeeld wordt. Hierdoor is de pan snel warm, maar ook snel afgekoeld. Een groot voordeel als je veel pastasauzen maakt.

Omdat Olav en Pastaficio een mooie samenwerking hebben krijg je via ons een exclusieve korting van 20% op alle pannen van Olav. Klik op de button hieronder, voer de kortingscode PASTAFICIO20 in en krijg 20% op je gehele winkelmand. Kortom, de ideale kans om professionele pannen aan te schaffen.

De beste wijn voor pasta alla scoglio

Bij een heerlijke pasta hoort een bijpassende wijn. We helpen je graag met het uitzoeken van een wijn die perfect bij dit gerecht past. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor dit gerecht met zeevruchten kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

De pasta koken voor dit gerecht is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet. De creste di gallo is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van creste di gallo
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit buisvormige pasta bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De creste di gallo heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de creste di gallo, kun je ze meteen bij de pastasaus doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de creste di gallo makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de creste di gallo. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles fijn te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Dit heb je nodig:
  1. Creste di Gallo

  2. 100 gram voorgekookte Octopus

  3. 50 gram cherry tomaatjes

  4. 100 gram aardappel

  5. Citroenzeste

  6. Olijfolie

  7. Peper

  8. Basilicum baadjes