Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met ricotta en tuinbonen

Stap voor stap bereiden

Tuinbonen staan symbool in voor de lente! Dit frisse gerecht is ideaal voor een warmere lente of zomerdag.

  1. Zet een steelpan op middelhoog vuur en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe.

  2. Zodra de olijfolie warm is kun je hier een geheel teentje knoflook aan toevoegen.

  3. Voeg daarna ook alle tuinbonen toe aan de pan. Strooi er daarna een beetje zout over heen.

  4. Pak een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op vuur. Wacht tot het water kookt en voeg dan de cannolicchi toe aan het kokende water. Kijk altijd goed op de verpakking van de pasta. Hier staat namelijk vermeld hoe lang je de pasta precies moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  5. Giet de gaargekookte pasta af, maar houdt ongeveer een kopje van het pastawater apart. Dit heb je later in het recept weer nodig.

  6. Pak daarnaast de ricotta en doe er wat olijfolie, peper, zout en een beetje kookwater doorheen. Dit kun je het beste in een grote kom samenvoegen. Meng alles goed door elkaar heen.

  7. Doe de ricotta vervolgens bij de tuinbonen in de pan. Zet het vuur een stuk lager en meng alles goed door elkaar heen met een spatel zodat het één geheel wordt.

  8. Pak de pasta erbij en doe de pasta in de wokpan. Meng de pastasaus en de pasta goed door elkaar heen zodat het een mooi geheel wordt.

  9. Nu de pasta klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  10. Snij dunne plakjes van de Pecorino kaas en verdeel dit over de borden.

  11. De pasta met ricotta en tuinbonen is klaar dus het genieten kan beginnen! Buon appetito.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Bij deze heerlijke pasta met tuinbonen en ricotta hebben we gekozen voor de pastasoort cannolicchi. De cannolicchi is een korte pastasoort. Deze pasta is uniek en herkenbaar door de gedraaide vorm. Het ziet eruit als een gedraaide sliert die op elkaar geplakt zit.

Tijdens het koken laat de sliert los waardoor er ruimte in de pasta ontstaat. Dit is ideaal, want hierdoor verwikkeld de pasta vorm zich met pastasaus. Dit maakt je gerecht extra smaakvol! Probeer deze pasta vooral zelf uit want hij zal je niet teleurstellen.

Bekijk de cannolicchi in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Cannolicchi

Cannolicchi kopen

Probeer de cannolicchi zelf en maak je pasta met ricotta en tuinbonen nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Cannolicchi

Wijn advies voor pasta funghi

Bij een heerlijk bordje pasta funghi hoort natuurlijk een bijpassende wijn. Wij vertellen je graag welke wijn bij dit gerecht past zodat jij optimaal kunt genieten van deze pasta met ricotta en tuinbonen. Ons advies is om te kiezen voor een droge, rode wijn. En het liefst een Italiaanse natuurlijk!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Alle keukentools

Om deze pasta met ricotta en tuinbonen te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een wokpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de paddenstoelen genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de cannolicchi. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met ricotta en tuinbonen dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Cannolichi

  2. 150 gram Ricotta

  3. 50 gram Tuinbonen

  4. 15 gram Pecorino (in plakjes)

  5. Olijfolie

  6. Teentje knoflook

  7. Peper en zout