Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met verse truffel en paddenstoelen

Pasta met truffel en paddenstoelen

Stap voor stap bereiden

Dit pastagerecht met verse truffel en bospaddestoelen is een pastagerecht waar je indruk mee maakt. Een chic pastagerecht waar je alle tafelgasten mee laat smullen. Maar dit pastagerecht maken is makkelijk dus laat je niet afschrikken. Een paar simpele ingrediënten is genoeg om deze heerlijke pasta mee te maken!

  1. De eerste stap om deze truffelpasta te maken is het pakken van een middelgrote wokpan. Zet hem op het gasfornuis en zet het vuur hoog. Voeg wat olijfolie toe aan de pan en wacht totdat de olijfolie heet is. Ongeveer twee eetlepels olijfolie is meer dan genoeg.

  2. Pel het teentje knoflook maar snij hem niet in stukjes. Als de olijfolie heet is kun je het teentje knoflook in de pan doen. Roer de knoflook goed door de olie heen zodat de olijfolie de smaak van knoflook kan opnemen. Doe dit voor een halve minuut.

  3. Snij de paddenstoelen door de helft en doe ze vervolgens in de pan. Bak de paddestoelen voor een paar minuten en blijft ze in de tussentijd goed in beweging houden.  Zodra de paddenstoelen goed gebakken zijn kun je het vuur laag zetten. Laat de paddenstoelen in de pan rusten en begin met het koken van de pasta.

  4. Zet een grote pan op het vuur en vul deze voor 75% met water. Breng het water aan de kook en doe de pasta alla chitarra met truffel in het kokende water. Kook de pasta totdat hij gaar is. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  5. Zodra de pasta gaar is kun je het afgieten. Maar vergeet niet om een kop met kookwater te bewaren. Dit wat heb je later nog nodig. Doe de pasta na het afgieten meteen in de pan bij de paddestoelen. Roer de pasta goed door de olijfolie en paddenstoelen heen zodat het een mooi geheel wordt.

  6. Voeg vervolgens een scheutje kookwater aan de pan toe. Grind een beetje peper over de paddestoelen en roer alles weer goed door elkaar heen. Laat alles voor ongeveer 1 minuut pruttelen.

  7. Voeg nog een klein beetje olijfolie toe en roer alles goed door elkaar. Hierdoor kunnen de smaken goed mengen en krijgt de pasta de heerlijk smaak van de paddestoelen.

  8. Pak een diep pastabord en schep  de pasta op het bord. Maak het liefst altijd gebruik van warme borden. Hierdoor blijft je pastagerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kunt genieten.

  9. Pak een mooie truffel en een truffelrasp, en raps wat truffel over de pasta heen. We raden 5 tot 8 plakjes truffel per bord aan. Maar wil je er meer of minder per bord, is dit natuurlijk geen probleem. Gebruik zoveel truffel als je zelf lekker vindt.

  10. Doe als laatste nog een kleine beetje peterselie bovenop de pasta met truffel en paddenstoelen. Dit is geen must voor de smaak maar meer voor de garnering. Het oog wil ook wat natuurlijk!

  11. Zet de pastaborden op tafel en het genieten kan beginnen. Buon appetito!

  12. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

Bij deze chique pasta met verse truffel en paddenstoelen hoort natuurlijk een pastasoort die dit pastagerecht eer aan doet. En in onze ogen is dit niet de klassieke spaghetti uit de supermarkt. Voor dit gerecht hebben we gekozen voor de pasta alla chitarra met truffel.

In deze pasta alla chitarra is namelijk al truffel aanwezig. Tijdens het maken van de pasta wordt er truffel aan het pastadeeg toegevoegd. Hierdoor heeft de pasta zelf al een vleugje truffel in zich wat de pasta extra smaakvol maakt. Precies om deze reden hebben er voor gekozen om deze pastasoort te gebruiken. En geloof ons, je zult er geen spijt van krijgen!

Bekijk de pasta alla chitarra met truffel in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Wijnadvies voor pasta met verse truffel en paddenstoelen

Voor deze heerlijke pasta met verse truffel en paddenstoelen heb je natuurlijk ook lekker wijntje nodig. Hierdoor kun je alleen maar meer genieten van alles maken uit het gerecht. Omdat dit pastagerecht truffel bevat adviseren we je om een stevige rode wijn te kiezen. En dan het liefste een mooie Italiaanse!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk en deze pastasoort is ontzettend snel gaar. Vaak is de pasta al binnen een paar minuten gaar. Dus wil je snel pasta koken? Dan is dit de juiste pastasoort om te gebruiken.

Wat wel een uitdaging is tijdens het koken van de pasta alla chitarra, is het feit dat het gehele kookproces en alle handelingen die daar bij horen in een paar minuten plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om precies te weten in welke stappen je de pasta alla chitarra met truffel op de best mogelijke manier kookt.

Daarom hebben we 6 stappen op een rijtje gezet zodat je precies weet hoe je pasta kookt:

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van pasta alla chitarra
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit sliertjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. Pasta alla chitarra met truffel heeft een korte kooktijd van een paar minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je het gelijk aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog:’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta met verse truffel en paddenstoelen te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de paddenstoelen genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om de paddenstoelen in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Een truffelschaaf

Een truffelschaaf is misschien wel de belangrijkste keukentool die je voor dit gerecht nodig hebt. De truffel moet namelijk in plakjes geschaafd worden om ze vervolgens op de pasta te leggen. Dit kun je gemakkelijk doen met een truffelschaaf. Truffelschaven heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Klik op de link hieronder en zoek zelf een mooie truffelschaaf uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met truffel en paddenstoelen dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. 250 gram pasta alla Chitarra met truffel

  2. ± 300 gram verse paddenstoelen

  3. Olijfolie

  4. 1 teentje knoflook

  5. Takje peterselie als garnering

  6. Verse truffel