Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta pesto met krieltjes en boontjes

Stap voor stap bereiden

Pasta pesto ken je hoogstwaarschijnlijk wel, maar wij durven te wedden dat je dit gerecht niet vaak hebt zien langskomen. Het is namelijk een authentiek Italiaans gerecht uit het midden van Italië. Vanwege armoede, werd het vaak gemaakt met ingrediënten die een huishouden vaak standaard in huis had. Dit creëerde dit heerlijke recept! 

 1. In een pasta pesto is het belangrijk dat je hoofdgerecht van goede kwaliteit is. Dan hebben we het natuurlijk over pesto zelf! Voor dit gerecht kan je prima gebruik maken van een kwalitatieve pesto uit een potje. Je kan ook kiezen voor zelfgemaakte pesto, hier lees je hoe je pesto zelf maakt. 

 2. Pak een scherp mes en een snijplank. Snij de kantjes van de boontjes en snij ze door de helft, en snij de krieltjes doormidden.

 3. Zet daarna een pannetje met water op het vuur, deze gebruik je later voor de krieltjes en boontjes. Pak een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op het water. Wacht tot het water kookt en voeg de trofie toe aan het kokende water. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

 4. Als het water van het pannetje kookt kan je de krieltjes toevoegen, laat ze 15 minuten koken. Na 5 minuten voeg je ook de boontjes toe aan het water, deze hoeven namelijk iets minder lang te koken. 

 5. Giet de gekookte krieltjes en boontjes af en voeg deze toe aan een grote kom. Meng dit samen met vijf eetlepels pesto zodat alle groenten onder de pesto zitten.

 6. Als de pasta gaar moet je het afgieten. Voeg dan de pasta meteen bij de kom net groenten. Roer alles met een spatel goed door elkaar zoadat het gerecht een geheel wordt.

 7. Voeg eventueel nog wat meer pesto toe. Daarna is de pasta klaar om te gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

 8. Serveer de pasta en geniet van dit bijzondere pastagerecht met pesto en groenten. Buon appetito!

 9. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Trofie is een pasta die in de Italiaanse keuken vaak wordt gecombineerd met pesto recepten. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om dit klassieke recept te combineren met deze pastasoort.

De trofie van rustichella d’Abruzzo zijn van de hoogste kwaliteit. Een pasta waar je meteen aan ziet dat hij met liefde gemaakt is. De trofie zijn gemaakt van Italiaanse durum tarwe en water. Probeer het vooral zelf uit!

Trofie van Rustichella d'Abruzzo

Trofie kopen

Probeer de trofie zelf en maak je pasta pesto met krieltjes en boontjes nog lekkerder. Bekijk het in onze pastashop.

Trofie

Wijn advies voor pasta pesto met krieltjes en boontjes

Bij een lekker bordje pasta hoort een lekker wijntje. Soms is het lastig om de juiste wijn uit te kiezen, daarom helpen we je graag een handje. In dit geval raden wij aan om een voor een witte, lichte wijn te gaan. Door de pesto is het gerecht namelijk fris wat past bij de tonen van een witte wijn. Wij raden aan om voor een Italiaanse wijn te gaan!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet. Het koken van trofie kan het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

 1. Gebruik een grote pan
  De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
 2. Doe wat zout in het water
  Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
 3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van de pasta
  Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
 4. Hou de pasta goed in beweging
  Elke pasta heeft de neiging om aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De trofie heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
 5. Proef de pasta voor het afgieten
  Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
 6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
  De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de trofie, kun je ze meteen bij de pesto saus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools
Om deze pastagerecht met pesto, krieltjes en boontjes te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de trofie makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de trofie en andere pasta soorten. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta pesto met krieltjes en boontjes dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
 1. Trofie

 2. Biologische olijfolie 

 3. 5 lepels pesto of zelfgemaakte pesto

 4. 150 gram krieltjes

 5. 100 gram snijbonen

 6. 50 gram parmezaanse kaas