Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pastasalade met mozzarella en ansjovis

Stap voor stap bereiden

Ansjovis en mozzarella is een bijzondere combinatie. Het zachte van de mozzarella en de zoute ansjovis zorgen voor een smaaksensatie!

  1. Voor de eerste stap heb je een scherp mes en een snijplank nodig. Snij hiermee de mozzarella in stukjes.

  2. Pak een grote pan en vul deze voor 75% met water en zet het daarna op het vuur. Wacht tot het water kookt en voeg de casarecce toe aan het kokende water. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  3. Als de pasta gaar is kan je het afgieten. Laat het daarna afkoelen in een kom.

  4. Voeg de olijven, kappertjes en mozzarella aan de pasta toe. Schenk er olijfolie overheen en mix alles zodat de ingrediënten goed mengen.

  5. De pastasalade is nu zo bijna klaar. Pak een groot bord waarin je de pastasalade wil serveren. Schep de ingrediënten in het bord.

  6. Als laatste verdeel je de ansjovis over de borden.

  7. Doe wat citroenzeste en fijngesneden peterselie over de pasta. Grind er dan wat peper overheen.

  8. Geniet van deze pastasalade met ansjovis en mozzarella. Buon appetito!

De beste pastasoort voor dit gerecht

Wij hebben ervoor gekozen om een bijzondere, heerlijke pasta te kiezen, namelijk casarecce. Deze soort behoort tot de korte pasta soorten en bevat een gleufje in het midden. Hier gaat de saus goed inzitten waardoor de saus en de pasta zich tot één geheel vormt.

Daarnaast zorgt de goede kwaliteit van de pasta ervoor dat de saus goed blijft hechten. Dit maakt het gerecht nog lekkerder! Probeer het vooral zelf uit.

Caserecce van Sgambaro

Casarecce kopen

Probeer de casarecce zelf en maak je pasta salade nog lekkerder. Bekijk het in onze pastashop.

Casarecce

De beste wijn voor pastasalade met mozzarella en ansjovis

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor deze salade met mozzarella en ansjovis kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

xPasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen  weten hoe je het op de juiste manier doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’ .

Casarecce is een pastasoort die erg makkelijk is om te koken. Met deze soort pasta kan het bijna niet misgaan. Om je op weg te helpen hebben we hieronder in een stappenplan omschreven hoe je ze het beste kunt koken. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces, waardoor je precies weet wat je moet doen.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt de pastasalade extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van casarecce
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort casarecce bestaat uit kleine buisjes, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De casarecce heeft een korte kooktijd van een paar minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je het gelijk aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog:’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze  pastasalade maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de casarecce makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de casarecce. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor pastasalade gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Casarecce van Sgambaro

  2. 6 stuks ansjovis

  3. 50 gram mozzarella

  4. Olijfolie

  5. 2 eetlepels olijven

  6. 1 eetlepel kappertjes

  7. 1 (citroen)zeste

  8. Peterselie