Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €35,-
gratis verzending, anders €5,95

Pastasalade met tonijn ‘Nizzarda’

Stap voor stap bereiden

Deze pastasalade wordt ook wel salade nizzarda of salade nicoise genoemd. Het is een heerlijke pastasalade waarbij één ingrediënt centraal staat: tonijn!

  1. Voor de eerste stap heb je een snijplank en een scherp mes nodig. Snij hiermee de tomaat en de rode ui in kleine stukjes. Voeg het daarna toe aan een grote kom.

  2. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de fusilloni aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is, kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken . Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  3. Kook ondertussen de eieren in ongeveer 7 minuten gaar in een steelpannetje. Giet ze daarna af en laat ze schrikken met koud water. Zet ze daarna apart, later in het recept heb ze weer nodig.

  4. Als de pasta gaar is kunt je deze afgieten. Zet de pasta aan de kant en laat het eventjes afkoelen.

  5. Voeg de pasta daarna toe aan de kom met tomaat en ui. Besprenkel dan wat olijfolie overheen.

  6. Voeg ook de kappertjes en de tonijn aan de kom toe. Meng alles door elkaar door het goed door elkaar te roeren.

  7. Pak een diep pastabord en schep de pastasalade met tomaat en tonijn op het bord.

  8. Snij de gekookte eieren in tweeën en leg deze bovenop de pastasalade

  9. Als laatste kun je er wat peper over het gerecht heen grinden en het afmaken met wat blaadjes basilicum.

  10. Serveer de pastasalade met tonijn en geniet van dit heerlijk pastagerecht. Buon appetito!

  11. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit gerecht hebben we gekozen voor fusilloni. Het zou goed kunnen dat de vorm je bekend voor komt, het lijkt namelijk erg veel op fusilli. Het verschil is dat fusilloni een stuk groter is! Het grote voordeel is dat de ingrediënten tussen de gleuven van de vorm gaan zitten. Extra lekker als je het ons vraagt.

De is van hoge kwaliteit, waardoor de saus goed aan de pasta blijft plakken. Dit zorgt ervoor dat elke hap de juiste verdeling van pasta en saus bevat. Super smakelijk!

Probeer deze pasta vooral zelf uit want hij zal je niet teleurstellen.

Fusilloni Giganti van Rustichella d'Abruzzo

Fusilloni kopen

Probeer de fusilloni zelf en maak je pastasalade met tonijn nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop

Fussiloni

tonijn en tomaat

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor deze pastasalade met tonijn kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’.

Fusilloni is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van fusilloni
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip!
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit grote vormpjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De farfalle heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pastasalade met tonijn te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de fusilloni makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de fusilloni. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor de pastasalade met tonijn gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Fusilloni van Rustichella

  2. 2 Eieren

  3. 1 blikje tonijn (in olijfolie)

  4. 2 eetlepels kappertjes

  5. 1 tomaat

  6. 1 rode ui

  7. Basilicum

  8. Peper

  9. Olijfolie