Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €35,-
gratis verzending, anders €5,95

Pulled chicken pastasalade

Stap voor stap bereiden

Pulled chicken, wij zijn er dol op! We verwerken het in een heerlijke pastasalade.

  1. Pak een kleine steelpan om hier de kip in te koken. Zet hem met wat water op het vuur en wacht tot het water kookt.

  2. Zodra het water kook voeg je de volgende kruiden toe: tijm, marjolijn, salie, rozemarijn.

  3. Laat het gearomatiseerde water voor een paar minuten koken om alle smaak uit de kruiden op te nemen

  4. Voeg de kipfilet toe aan het kokende water en kook het hier voor 10 minuten in.

  5. Haal dan de kip uit het water en laat het afkoelen. Trek het daarna uit elkaar met twee vorken.

  6. Doe de mayonaise in een kom en voeg de kip, olijven en kappertjes hier aan toe.

  7. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de creste di gallo aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat HET gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  8. Laat de pasta afkoelen en voeg het daarna ook toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.

  9. Schep de pastasalade op mooie pastaborden en grind er een beetje peper overheen.

  10. Voeg als laatste de cipollini uitjes en basilicum toe.

  11. Serveer de pulled chicken salade en geniet van dit heerlijke pastagerecht. Buon appetito!

  12. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pastaen alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit gerecht hebben we gekozen voor Creste di Gallo. Dit is een bijzondere pasta met een holte in het midden, daarom heen zit een ribbel rand, die lijkt op een hanenkam. De ingrediënten van dit gerecht kruipen in de holte waardoor het gerecht nog smakelijker wordt. Je leest alles over Creste di Gallo in ons blog: Creste di Gallo, een pastasoort met een hanenkam.

Creste di Gallo is gemaakt van water en Italiaanse durum tarwe. Hierdoor is de pasta van hoge kwaliteit en blijft de saus goed aan de pasta hechten. Genoeg redenen om voor deze bijzondere pasta te kiezen!

Creste di gallo van Rustichella d'Abruzzo

Creste di Gallo kopen

Probeer de Creste di Gallo zelf en maak de pulled chicken pastasalade nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Creste di Gallo

De beste wijn voor pulled chicken pastasalade

Nu je deze heerlijke salade heb gemaakt wil je er natuurlijk een lekker wijntje bij drinken. Dit gerecht is lekker met zowel witte als rode wijn. Maar wij raden toch aan om voor een rode te gaan. Een droge rode wijn om precies te zijn, het liefst een Italiaanse natuurlijk!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

De pasta koken voor deze pasta met gorgonzola is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet. De creste di gallo is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van creste di gallo
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit buisvormige pasta bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De creste di gallo heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de creste di gallo, kun je ze meteen bij de pastasaus doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pulled chicken pastasalade maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Steelpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben alle ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de creste di gallo makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de creste di gallo. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor de pulled chicken pastasalade gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Creste di Gallo

  2. 250 gram kipfilet

  3. 3 eetlepels mayonaise

  4. 1 eetlepel kappetjes

  5. 2 eetlepels cipollini uitjes

  6. 2 eetlepels olijven

  7. Basilicum

  8. Tijm, marjolijn, salie en rozemarijn of een bouillon blokje

  9. Peper en zout