Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

Stap voor stap bereiden

Spaghetti carbonara is een populair pastagerecht in zowel Nederland als Italië. Er zijn veel versies van dit gerecht ontstaan. We leggen je graag uit hoe je deze klassieke pasta op de Italiaanse manier maakt. Spaghetti carbonara gemaakt zoals het hoort.

 1. Spaghetti cabronar maken begint bij het snijden van de guanciale. Snij de guanciale in kleine reepjes. Verwarm daarna een pan met ongeveer twee eetlepels olijfolie erin.

 2. Wanneer de olijfolie warm is voeg je de guanciale of spekreepjes toe. Bak deze totdat de reepjes goudbruin en krokant zijn. Begin vervolgens met het koken van de spaghetti.

 3. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de spaghetti aan het kokende water toe. Kook de spaghetti totdat deze beetgaar is.

  Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Meestal is dit 9 minuten. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

 4. Pak een kommetje en breek hier een ei in. Van het tweede en het derde ei heb je alleen de eidooiers nodig. Zorg er voor dat je deze goed scheidt voordat je ze in het kommetje doet.

 5. Rasp het grootste gedeelte van de kaas. Voeg dit aan het kommetje met het eiermengsel toe en roer het goed dor elkaar tot een glad geheel. Dit kun je her beste doen met een garde.

 6. Wanneer de spaghetti is gaar gekookt, giet je het af. Voeg dan de spekjes bij de spaghetti en roer dit goed door elkaar.

 7. Haal de pan van het vuur en voeg het kaas/eiermengsel toe aan de spaghetti. Roer alles goed door elkaar tot de spaghetti romig is geworden en de kaas is gesmolten. Om de spaghetti carbonara extra smeuïg te krijgen kun je tijdens het roeren nog wat kookwater toevoegen. Blijf alles mengen zodat er een mooie romige spaghetti carbonara ontstaat.

 8. Nu de spaghetti carbonara klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kunt genieten.

 9. Rasp er als laatste nog wat kaas overheen samen met wat peper. Dit voor extra smaak aan de spaghetti carbonara.

 10. Serveer de pasta carbonara en geniet van dit heerlijke pastagerecht. Buon appetito!

De beste pasta voor spaghetti carbonara

Voor de klassieke spaghetti carbonara hebben we gekozen voor een klassieke pastasoort: spaghetti. Door een simpele pasta te kiezen laten we ingrediënten in de spaghetti carbonara de hoofdrol spelen. Zorg er wel altijd voor dat je een kwalitatief goede spaghetti gebruikt. Wij raden de spaghetti van Sgambaro aan.

Door de kwaliteit van de spaghetti hecht de saus goed aan de pasta. Dit maakt de spaghetti carbonara één geheel en maakt het nog pastagerecht nog lekkerder!

Spaghetti van Sgambaro

Spaghetti kopen

Investeer in goede spaghetti om spaghetti carbonara mee te maken. Goede spaghetti maakt de carbonara nog lekkerder namelijk. Bekijk ze in onze pastashop.

Spaghetti

De beste wijn voor spaghetti carbonara

In onze ogen drink je bij elk Italiaans gerecht een goede wijn. En bij een heerlijke pastagerecht zoals spaghetti carbonara wil je natuurlijk een bijpassend wijntje drinken.

We snappen dat het best lastig kan zijn om de geschikte wijn uit te kiezen voor dit pastagerecht. Daarom helpen we je graag een handje en geven we je graag wijnadvies. Voor de spaghetti carbonara kiezen we voor een rode, droge wijn. Wel een Italiaanse natuurlijk!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Spaghetti koken voor de spaghetti carbonara is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet. De spaghetti is een pastasoort die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben.

Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet hoe je spaghetti op de beste manier kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

 1. Gebruik een grote pan.
  De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
 2. Doe wat zout in het water
  Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
 3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van spaghetti
  Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
 4. Hou de pasta goed in beweging
  Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De spaghetti heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
 5. Proef de pasta voor het afgieten
  Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
 6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
  De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de spaghetti, kun je ze meteen bij de olijfolie doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools voor spaghetti carbonara

Om spaghetti carbonara te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt voor dit klassieke pastagerecht, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor spaghetti carbonara een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. De wokpan gebruik je namelijk voor het bakken van de guanciale.

Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de spaghetti makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens!

Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens. Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de alle andere pastasoorten.

Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles fijn te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor spaghetti carbonara gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De spaghetti carbonara hoort natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
 1. Spaghetti van Sgambaro

 2. 150 gram guanciale (of spekreepjes)

 3. 3 eieren

 4. 50 gram pecorino romano kaas

 5. Peper

 6. Olijfolie