Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Spaghetti carbonara opwarmen doe je zo (de beste manier)

Stel, je hebt een heerlijke spaghetti carbonara gemaakt en iedereen heeft er onwijs van genoten. Je kijkt in de pan en tot je aangename verrassing zit er nog wat in. Dit restje spaghetti carbonara kun je morgen prima opwarmen. Maar wat is de beste manier om carbonara op te warmen?  

Spaghetti carbonara opwarmen doe je zo (de beste manier)

Kun je spaghetti carbonara opwarmen?

Spaghetti carbonara kun je prima opwarmen. De beste manier om dit te doen is in een pan met een klein beetje olijfolie. Warm de spaghetti carbonara net zo lang op totdat hij weer warm genoeg is om het op te kunnen eten. Ook kun je spaghetti carbonara opwarmen in de magnetron. 

Er zijn dus verschillende manieren om spaghetti carbonara op te warmen. De ene manier houdt de smaak van het gerecht beter intact dan de andere. Lees er alles over in dit blog. 

Kun je losse spaghetti opwarmen?

Dit is bij een restje spaghetti carbonara niet echt van toepassing, maar toch willen we je dit ook meegeven. We adviseren namelijk altijd om de spaghetti en saus met elkaar te mengen waardoor je deze later dus ook samen kunt opwarmen. Dit omdat de pastasaus op deze manier het beste aan de spaghetti hecht. Hierdoor is je pastagerecht lekkerder. 

Heb je de saus en spaghetti apart gekookt en wil je de spaghetti opwarmen? Dat is mogelijk natuurlijk. Maar let goed op hoe je het restje spaghetti zonder saus wegzet. Afgekoelde spaghetti weer opwarmen brengt het risico met zich mee dat het aan elkaar gaat plakken. Om dat te voorkomen kan je wat druppeltjes olijfolie over de spaghetti heen sprenkelen voordat je het in de vriezer zet. Op het moment dat je de losse spaghetti wilt opwarmen haal je deze uit de vriezer en doe je het in de magnetron. 

Door de spaghetti in te vriezer komt er automatisch wat vocht bij de spaghetti. Hierdoor wordt de spaghetti zachter. ‘Al dente’ spaghetti opwarmen is daardoor eigenlijk onmogelijk. 

Hoe kun je losse spaghetti het beste opwarmen?

Er zijn verschillende manieren om losse spaghetti op te warmen. We vertellen je wat volgens ons de beste manier is: bakken. Verwarm wat olie of boter in de pan en zet het vuur op de laagste stand. Doe de losse pasta in de pan en laat de pasta rustig warm worden. Schep het tijdens het warm worden de spaghetti meerdere malen om. Een andere manier is de spaghetti 30 seconde onderdompelen in kokend water.

Je kunt er ook voor kiezen om de spaghetti op te warmen in de magnetron. Dit heeft minder onze voorkeur maar is een snelle oplossing. Een minuut in de magnetron op 1200 Watt moet meer dan voldoende zijn.

De spaghetti carbonara opwarmen

Heb je spaghetti carbonara op de Italiaanse manier gemaakt en dus de saus en pasta gelijk bij elkaar gevoegd? Dan kun het restje spaghetti carbonara het beste opwarmend door deze even in een steelpan te bakken. Dit is volgens ons de beste en makkelijkste manier.  

Waarschijnlijk is de saus wat ingedikt door het afkoelen. Dat is jammer want spaghetti carbonara staat juist bekend om zijn smeuïge saus. Met een paar kleine tips krijg je na het opwarmen deze zijdezachte saus terug! 

Spaghetti carbonara opwarm-tip 1: Gebruik altijd laag vuur

Door laag vuur te gebruiken voorkom je dat de spaghetti carbonara te hard opwarmt of aanbrand. Hoog vuur kan ook als gevolg hebben dat het gerecht echt ‘gebakken’ wordt. Dit wil je natuurlijk niet. Je wilt er alleen voor zorgen dat de spaghetti carbonara warm wordt. Warm genoeg om op te eten maar niet aangebrand.

Spaghetti carbonara opwarm-tip 2: Voeg een laagje water toe aan de pan

Door een heel klein beetje water te gebruiken en dit op te warmen voordat je de spaghetti carbonara toevoegt, maak je de carbonarasaus wat dunner. Doe het water in de pan en voeg de spaghetti carbonara toe. Voeg eventueel wat meer water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Maar let op: gebruik niet te veel water. Een waterige saus is ook niet lekker natuurlijk.

Spaghetti carbonara opwarm-tip 3: Blijf roeren

Blijf tijdens het opwarmen van de spaghetti carbonara goed roeren. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste wordt de warmte goed verdeeld waardoor het gerecht gelijkmatig op warmt. Ten tweede mengt het scheutje water hierdoor goed met de spaghetti carbonara waardoor de saus vloeibaarder wordt.

Met deze 3 handige tips warm je spaghetti carbonara gemakkelijk op zodat je weer kunt genieten van een heerlijk bordje spaghetti carbonara! 

Spaghetti carbonara recept

Spaghetti carbonara kun je eigenlijk maar op een manier klaarmaken. En dat is de Italiaanse manier natuurlijk. Omdat spaghetti carbonara niet moeilijk is om te maken, maar er veel over deze klassieker te vertellen valt, geven we je hieronder een paar link’s naar andere blog’s over carbonara.

Wil jij dus meer komend te weten over dit klassieke Italiaanse pastagerecht? Lees dan de onderstaande blog’s:

Overige blog’s over spaghetti carbonara: