Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Volkoren pasta met courgette, romanisco broccoli, aubergine, pompoen en mozzarella

Stap voor stap bereiden

Zin in lekkere gezonde pasta? Dan is deze pasta echt iets voor jou! De verschillende groenten zien er heel mooi uit en zorgen voor een feestje op je bord. De mozzarella zorgt voor een extra smaakbeleving!

  1. Pak een snijplank en een scherp mes. Snij alle groenten in kleine blokjes en leg deze apart.

  2. Voor de tweede stap heb je een steenplan nodig. Ze deze op hoog vuur en voeg ongeveer twee eetlepels olijfolie toe. Laat de pan met olijfolie optie warm worden.

  3. Als de olijfolie warm is, voeg je een teentje knoflook er aantoe. Plet de teen knoflook en leg deze in de olijfolie, roer dit goed door de olijfolie heen zodat de olie de smaak van de knoflook kan opnemen.

  4. Doe vervolgens de fijngesneden courgette, aubergine, pompoen en romanisco broccoli in de pan. Roer alles goed door elkaar heen en fruit de groente voor een paar minuten. Bak de groenten totdat ze een beetje bruin en glazig worden.

  5. Maal een beetje peper over de pan heen om de groenten wat meer smaak te geven. Laat het even rusten en begin met het koken van de pasta.

  6. Pak een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op het water. Wacht tot het water kookt en voeg de volkoren fusilli toe aan het kokende water. Kijk altijd goed op de verpakking van de pasta. Hier staat namelijk vermeld hoe lang je de pasta precies moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Als de pasta gaar moet je het afgieten. Voeg dan de pasta meteen bij de pan met groenten. Roer alles met een spatel goed door elkaar zoadat het gerecht een geheel wordt.

  8. Nu de pasta klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  9. Voeg als laatste nog de mozzarella toe en geniet van dit gezonde pastagerecht met groenten. Buon appetito!

  10. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pastaen alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit gerecht hebben we gekozen voor een volkoren pasta. De groenten zijn ontzettend gezond, net als volkoren pasta. Het bevat namelijk meer voedingsstoffen en vezels dan witte pasta. Wat volkoren pasta zo gezond maakt lees je in ons blog ‘Hoeveel vezels zitten er in volkoren pasta?’.

De pasta is gemaakt van volkoren ‘Senatore Cappelli’ tarwe. Een 100% Italiaanse tarwe soort die in het midden en zuiden van Italië geteeld wordt. Door de goede kwaliteit van de pasta hecht de pasta saus goed aan de pasta en wordt je pasta recept nog lekkerder.

Volkoren fusilli van Rustichella d'Abruzzo

Volkoren fusilli bekijken

Probeer de volkoren fusilli zelf en maak het pastagerecht nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

 

Volkoren fusilli

Wijn advies voor dit gerecht

Een lekker glas wijn past maakt een Italiaanse maaltijd helemaal af! Helemaal als je kiest voor een wijn die perfect bij het gerecht. Voor dit lichte gerecht kiezen we voor een lichtere soort wijn. Een witte, fruitige om precies te zijn. Dit past goed bij de zoetere groenten zoals pompoen. Wij kiezen natuurlijk het liefst voor een Italiaanse wijn!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’ .

De volkoren fusilli is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben wij hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

Gebruik een grote pan.
De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!

Doe wat zout in het water
Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?

Gebruik geen deksel tijdens het koken van cannolicchi.
Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.

Hou de pasta goed in beweging
Doordat de pastasoort uit kleine buisjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De cannolicchi heeft een kooktijd van ongeveer 8 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.

Proef de pasta voor het afgieten
Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.

Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta met courgette, romanisco broccoli, aubergine, pompoen en mozzarella te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een wokpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de groenten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de volkoren fusilli. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om de groenten in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta verdure dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Volkoren fusilli van Rustichella

  2. 50 gram (gerookte) mozzarella

  3. 50 gram Courgette

  4. 50 gram Romanisco broccoli

  5. 50 gram Aubergine

  6. 50 gram Pompoen

  7. Teentje knoflook

  8. Olijfolie