Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Zwarte pasta met zeevruchten en tomatensaus

Stap voor stap bereiden

Zwarte pasta heeft zijn kleur te danken aan inktvis inkt. Dit zorgt daarnaast voor een lichte zilte smaak. Dit past super goed bij zeevruchten en maakt het gerecht extra lekker!

 1. De eerste stap in het bereiden van de zwarte pasta met zeevruchten is het pakken van een wokpan. Zet een wokpan op hoog vuur en doe er wat olijfolie in. Laat de olijfolie heet worden. Als de olijfolie heet is kun je er een heel teentje knoflook aan de pan toevoegen.

 2. Roer het teentje knoflook door de olie heen zodat het de smaak opneemt.

 3. Voeg vervolgens de vongole, inktvis, octopus en garnalen aan de pan toe. Zorg dat het vuur hoog staat en blijf alles door elkaar heen roeren. Zet daarna het vuur wat lager en bedek de pan met een deksel. Door de hitte zullen de vongole open gaan wat ervoor zorgt de vongole gaar koken. Haal het deksel regelmatig van de pan om te checken of de vongole geopend zijn. Begin ondertussen met het koken van de pasta.

 4. Als alle vongole geopend zijn kun je de tomatenpulp aan de zeevruchten toevoegen. Ook nu is het weer belangrijk om de tomatenpulp goed door de zeevruchten te mengen.

 5. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de zwarte pasta aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is, kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken . Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

 6. Zodra de pasta gaar is kun je het afgieten. Doe de pasta daarna meteen in de pan bij de zeevruchten en tomatensaus. Roer alles goed door elkaar heen zodat het gerecht één geheel wordt

 7. Pak er een paar diepe pastaborden bij en schep de pasta op de borden. Gebruik het liefste warme pastaborden zodat het pastagerecht langer warm blijft en je er langer van kan genieten!

 8. Zodra de pasta op de borden ligt kan je de peterselie toevoegen aan het gerecht. Dit zorgt voor een frisse smaak en geeft het pastagerecht nog meer kleur!

 9. Serveer de borden en geniet van de zwarte pasta met zeevruchten en tomatensaus. Ook wel pasta allo scoglio genoemd. Buon appetito!

De besta pasta voor dit pastagerecht

De zwarte linguine van rustichella d’Abruzzo zijn van de hoogste kwaliteit. Een pasta waar je meteen aan ziet dat hij met liefde gemaakt is. Linguine lijkt op spaghetti, maar is net wat platter. Door de inktvis inkt heeft de pasta een zilte smaak. Dit pas perfect bij de ingrediënten van dit gerecht. Om deze reden adviseren wij om deze pasta te gebruiken in dit pastagerecht.

Zwarte linguine met inktvis van Rustichella

Zwarte linguine kopen

De zwarte linguine geven de zwarte pasta met zeevruchten en tomatensaus nog meer smaakt. Onder ze zelf en bekijk ze in onze pastashop!

Zwarte linguine

De beste wijn voor pasta met zeevruchten en tomatensaus

Bij een heerlijke bordje pasta met zeevruchten en tomatensaus hoort een bijpassende wijn. We helpen je graag met het uitzoeken van een wijn die perfect bij dit gerecht past. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor dit gerecht met zeevruchten kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De linguine is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

 1. Gebruik een grote pan.
  De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
 2. Doe wat zout in het water
  Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
 3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van linguine
  Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
 4. Hou de pasta goed in beweging
  Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De liguine  heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
 5. Proef de pasta voor het afgieten
  Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
 6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
  De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de linguine, kun je ze meteen bij de rest van de saus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om dit te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor zwarte pasta met zeevruchten en tomatensaus een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben alle ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de linguine makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor andere soorten pasta. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met zeevruchten en tomatensaus dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
 1. Zwarte pasta (linguine) van Rustichella

 2. 200 gram tomaten pulp

 3. 50 gram octopus

 4. 50 gram garnalen

 5. 50 gram vongole

 6. 50 gram inktvis

 7. Olijfolie

 8. teentje knoflook