Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Italiaanse aardappelsoep met gerookte mozzarella en pasta

Italiaanse aardappelsoep met gerookte mozzarella en pasta

Stap voor stap bereiden

Italiaanse aardappelsoep met gerookte mozzarella is een heerlijk en makkelijk gerecht. Op koude winterachtige dagen is een soep wat ons betreft het ideale gerecht. Zeker als er ook nog eens pasta doorheen zit! Probeer deze bijzondere soep zelf ook eens uit.

  1. De eerste stap van de aardappelsoep begint met het schillen van de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Voeg ze daarna toe aan een grote pan met water en een snufje zout.

  2. Kook de aardappels voor ongeveer 15 tot 20 minuten totdat de aardappels gaar zijn. Als ze gaar zijn kun je de aardappels blokjes afgieten.

  3. Leg de blokjes in een kom en giet er water overheen. De aardappelblokjes moeten net onder water liggen. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid water voor de soep hebt. Voeg ook een scheutje olijfolie aan het water toe. Pureer de aardappels daarna met een staafmixer totdat het een glad geheel is. Begin daarna met het koken van de pasta.

  4. Vul hiervoor een grote pan voor ongeveer 75% met water. Zet het water op het een middelhoog vuur en wacht tot het kookt. Voeg daarna de tubetti toe aan het kokende water. Lees goed op de verpakking hoe lang je de pasta moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  5. Als de pasta gaar is kun je de pasta afgieten. Zet daarna de pasta aan de kant want deze heb je later weer nodig.

  6. Pak een wokpan en voeg hier de gepureerde aardappels aan toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat het warm worden.

  7. Voeg de pasta toe aan de steelpan en roer het goed door elkaar. Meng de aardappels en pasta door elkaar zodat het een mooi geheel wordt.

  8. Voeg vervolgens flink wat peper aan de aardappelsoep toe om de soep op smaak te brengen.

  9. Snij de gerookte mozzarella in blokjes en leg de blokjes bovenop de aardappelsoep. De mozzarella zal wat kunnen smelten door de warmte van de aardappelsoep. Hierdoor wordt het gerecht alleen maar lekkerder. Mocht je nergens aan gerookte mozzarella kunnen komen, gebruik dan de gewone mozzarella. Ook lekker!

  10. Als laatste kun je nog wat fijngesneden bieslook aan de aardappelsoep toevoegen. Dit geeft de soep nog meer kleur en maakt het extra lekker!

  11. Serveer het gerecht en geniet van de heerlijke aardappelsoep met gerookte mozzarella en pasta. Buon appetito

  12. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht
Omdat dit gerecht een soep is geven we de voorkeur aan een kleine pastavorm. We hebben een aantal pastasoorten die voor deze soep geschikt zijn, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor de tubetti. De tubetti is namelijk perfect voor dit gerecht. De soep kruipt door de holte waardoor de pasta en de soep goed samen mengen. Heerlijk!

Wil je meer weten over deze de tubetti? Lees er dan alles over op ons blog: ’Ditali, een korte en buisvormige pastasoort‘. Hier vertellen we je alles over deze pastasoort.

Wil je de tubetti zelf ook gebruiken voor een pastagerecht? Bekijk de tubetti dan in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Wijnadvies voor pasta e fagioli

Bij deze heerlijke aardappelsoep met gerookte mozzarella en pasta is het natuurlijk heerlijk om een bijpassend wijntje te drinken. Wij helpen je graag met adviseren. Voor dit Italiaanse gerecht kiezen we het liefst ook een Italiaanse wijn, een droge witte om precies te zijn.

Bestel de wijn online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk maar de tubetti heeft wel een minuut of 13 nodig om gaar te koken. Dus wil je snel pasta koken, dan is dit misschien niet de juiste pastasoort. Maar mocht je alle tijd hebben, dan is de tubetti een pastasoort waar je zeker van zult genieten. Zeker als die verwerkt zit in een heerlijke aardappelsoep met gerookte mozzarella.

Tubetti is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben we hieronder een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van tubetti
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit kleine buisjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De tubeti heeft een korte kooktijd van een paar minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je het gelijk aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog:’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze Italiaanse aardappelsoep met gerookte mozzarella en pasta te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan
Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten. Heb je nog geen pastapan in huis? Bekijk hier betaalbare maar goede pastapannen.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles op fijn te snijden te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Een staafmixer

Om de aardappelen te pureren tot een aardappelen soep hebben we gebruik gemaakt van een staafmixer. Dit hoeft geen dure te zijn, maar wel een die alle bruine bonen fijn kan malen. Hier vind je meer dan genoeg goedkope staafmixers die hun werk goed genoeg doen.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De Italiaanse aardappelsoep met gerookte mozzarella en pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. 500 gram gekookte aardappels

  2. 220 gram gerookte mozzarella

  3. Tubetti pasta van Rustichella

  4. Peper

  5. Bieslook

  6. Olijfolie