Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta alla Boscaiola met worstjes, paddenstoelen en truffel

Stap voor stap bereiden

Pasta alla Boscaiola is een authentiek Italiaans gerecht. Zoals je misschien al kon raden door de naam van het gerecht, bevat het pastagerecht allerlei ingrediënten uit het bos. Met als bijzonderste ingrediënt: truffel! Ben jij gek op paddenstoelen en truffel? Dan is de pasta alla boscaiola met truffel echt iets voor jou.

  1. Voor de eerste stap heb je een middelgrote wokpan nodig. Zet de pan op het gasfornuis met hoog vuur. Voeg ongeveer twee lepels olijfolie toe en wacht tot de olijfolie warm is.

  2. Pel een teentje knoflook en voeg deze toe aan de olijfolie. Beweeg deze goed door de olie zodat de olijfolie een knoflooksmaak krijgt. Doe dit voor ongeveer 30 seconden. Laat het teentje knoflook daarna gewoon in de pan liggen.

  3. Snij in de tussentijd de Italiaanse worstjes in fijne stukjes en doe ze vervolgens in de pan. Roer een paar keer in de pan en wacht tot de worstjes bruin beginnen te worden. Voeg een snufje peper toe om de worstjes op smaak te brengen.

  4. Snij de paddestoelen door de helft en voeg deze vervolgens aan de pan met worstje toe. Bak ze goudbruin door ze in beweging te houden. Als de paddestoelen gebakken zijn kan je het vuur wat lager zetten. Laat de paddestoelen en worstjes rusten en begin met het koken van de pasta.

  5. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de cannolicchi aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  6. Aan de wokpan kun je in de tussentijd een scheutje kookroom toevoegen. Gebruik volle kookroom voor de meeste smaak. Laat de kookroom indikken en voeg er een klein snufje zout aan toe. Roer dan alles goed door elkaar zodat het één geheel wordt.

  7. Giet de gaargekookte pasta af en voeg deze toe aan de wokpan. Nu je alle ingrediënten bij elkaar hebt is het belangrijk om de saus en pasta een geheel te maken. Roer dus net zo lang als nodig door de pan heen totdat alles een mooi geheel geworden is.

  8. Pak een pastabord naar keuze om de pasta in te scheppen. Ons advies is om altijd warme borden te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de pasta alla boscaiola met truffel langer warm blijft en je er langer van kunt genieten!

  9. Nu is het tijd voor het het moment suprême: het schaven van de truffel over de pasta. Pak een mooie truffel en een truffelrasp, en raps wat truffel over de pasta heen. We raden 5 tot 8 plakjes truffel per bord aan. Maar wil je er meer of minder per bord, is dit natuurlijk geen probleem. Gebruik zoveel truffel als je zelf lekker vindt.

  10. Voeg als laatste wat fijngehakte bieslook toe aan het gerecht. Dit zorgt voor een extra bite en laat het gerecht er nog mooier uitzien!

  11. Zet de pasta alla boscaiola met truffel op tafel en het genieten kan beginnen. Buon appetito!

  12. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Bij dit smakelijk pastagerecht met paddestoelen, Italiaanse worstjes en truffel hebben we gekozen voor de pastasoort cannolicchi. De cannolicchi is een korte pastasoort. Deze pasta is uniek en herkenbaar door de gedraaide vorm. Het ziet eruit als een gedraaide sliert die op elkaar geplakt zit.

Tijdens het koken laat de sliert los waardoor er ruimte in de pasta ontstaat. Dit is ideaal, want hierdoor verwikkeld de pasta vorm zich met pastasaus. Dit maakt je gerecht extra smaakvol! Probeer het vooral zelf uit, het zal je niet teleurstellen.

Bekijk de cannolicchi in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Wijn advies voor pasta alla boscaiola

Bij een lekker bord pasta boscaiola hoort een lekkere wijn natuurlijk. Geen zorgen, wij weten precies welke wijn perfect bij dit pastagerecht past. Voor dit gerecht kiezen we een droge, rode wijn. Het liefst een Italiaanse om het geheel compleet te maken!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk, alleen moet je weten hoe je het doet. Handige tips en meer vind je in ons blog: ‘Snel pasta koken doe je zo’ .

De cannolicchi is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben wij hieronder een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van cannolicchi
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit sliertjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De cannolicchi heeft een kooktijd van ongeveer 8 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta alla boscaiola met truffel te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de paddenstoelen genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor andere soorten pasta. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om de paddenstoelen in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank ban plastic, maar onze voorkeur ligt bij een hout snijplank.

Een truffelschaaf

Een truffelschaaf is misschien wel de belangrijkste keukentool die je voor dit gerecht nodig hebt. De truffel moet namelijk in plakjes geschaafd worden om ze vervolgens op de pasta te leggen. Dit kun je gemakkelijk doen met een truffelschaaf. Truffelschaven heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Klik op de link hieronder en zoek zelf een mooie truffelschaaf uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta bosciaola met truffel dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen

Dit heb je nodig:
  1. Cannolicchi van Rustichella d’Abruzzo

  2. 100 gram Italiaanse worstjes

  3. ± 300 gram verse paddenstoelen

  4. 1 teentje knoflook

  5. Scheutje kookroom (volle kookroom)

  6. Olijfolie

  7. Peper

  8. Bieslook

  9. Verse truffel